Kultiration

Kultiration spelade på Siesta igår, oj oj oj vad bra! Jag har fortfarnade inte lugnat mig sedan dess! Helt underbart! om hem vid 3 i natt och upp kl 10 idag så att jag kan åka tillbaka nu, dock är det inget som är jättebra idag. Men men, ni kommer få lite mer inlägg i veckan istället!

God Morgon!

Det blir lite stela inläg nu ett tag, men siesta var nice igår och kommer troligen bli nice idag! Ska med tåget om en timme och sedan ska jag hem i natt med tåget som lämnar hässleholm 01.57!

Åter i sängen

Nu är jag tillbaka i min säng, efter en underbar dag på siesta! Fullt med sköna människor och även ett sjukt bra band, Ska 'n' ska! Riktigt underbart! Sorry, men jag orkar inte med ett långt inlägg, kan bara berätta att jag fick en replik på en insändare om homoäktenskap idag, den kan man läsa här. Min replik är skickad!

Nu är det dags...

Om två och en halv timme avgår tåget från stationen och jag är på väg till Siesta!!! Tyvärr ska jag inte sova där då jag ska på en grön ungdom-workshop på söndag som jag vill vara pigg på! Detta betyder att det inte kommer bli så mycket bloggande i helgen, men jag ska skriva lite i alla fall.

Fan!

Fan vad trött jag blir på den jävla idioten! Kan man inte bara bli myndig, det hade behövs när man har en genomkrorkad och överbeskyddande moder!

Sluta kriga!

Imorgon kommer det mängder av ministrar med mera till Stockholm för en konferens om Irak. Är på tiden att man slutar bomba kanske? Jag hade inte klagat. Synd att man inte är i huvudstaden så att man hade kunnat var med på Nätverket mot krigs demostrationer. Hoppas nu att det kommer en förändring!

Läs mer:
Aftonbladet
SvD
DN


Sedan kan jag berätta att vi äntligen är klara med vårt musikvideoprojekt i skolan, vi har bara redovisningen klar. Musikvideon får ni se i nästa vecka!

I väntan på vad då...

Jo, i väntan på bussen, jag sitter här på busshållplatsen och snyltar på ett trådlöst bredband, jag kom hit tio över tio i tron om att det skulle gå en buss kvart över, men icke, det är från stan och hit den går då. Härifrån till stan går den fem över halv. Men jag läste just en artikel i DN om priskriget på mobilt bredband, vilket mamma köpte till sin dator igår. Det hade varit helt underbart! Detta är det enda stället det finns trådlöst man kan snylta på annars och här kan jag ju inte alltid sitta. Så ett mobilt bredband kan man använda lite av sommarens lön till!

iPhone och psykisk misshandel

Läst två artiklar på olika håll nu, den ena var helt underbar, den andra hemsk. Låt mig börja med den hemska. SvD skriver om en 5-årig autistisk pojke som läraren på en förskola i USA hade ställts inför klassen medan läraren låta alla barnen varför  de inte tyckte om barnen, ren misshandel, fast psykisk. Det behövs en lagstiftning mot psykisk misshandel, denna lärare kan just nu bara jobba vidare som att inget har hänt, han borde i alla fall bli av med jobbet. Och då ska man komma ihåg att jag i normala fall är emot de flesta straffen.

Den trevliga artikeln var i IDG, där de berättade att telia ska börja sälja iPhone, en framtida investering för mig kan jag lova!

Redovisning

Jag var i skolan till kvart i fem idag och imorgon blir det längre. Vi måste bli klara med vårt rättviseprojekt, en musikvideo om en gemensam kamp för jämställda löner är vad min grupp håller på med, "Aldrig sviker jag mitt fack", en ny version av "När vindarna viskar mitt namn. Idag har jag planerat redovisningen, först ska vi visa ett klipp med Anders och Måns (se nedan) och efter det ska jag hålla tal (även det finns nedan) och sedan ska vi visa ett powerpointbildspel och berätta om vad vi gjort och slutligen visa videon.Talet:
Detta var alltså Anders och Måns med Gudrun Schyman när de diskuterade om vilka som är bäst, killar eller tjejer i TV-programmet Fråga Anders och Måns. De har lyckats gestalta synen på arbetslivet väldigt bra, nästan i alla fall.
Jämställda löner är något som alla är överens om, alla politiker talar om det, ändå är skillnaden 2 % större i den offentliga sektor gentemot den privata sektorn. I den privata sektorn är likväl skillnaden på mäns resp. kvinnors löner hela 15 %, vilket är 15 % för mycket. Det som utgör den största delen av skillnaden är att männen får de högbetalda yrkena. Visste ni att i Sveriges 100 största bolag finns det fler styrelseledamöter som heter Göran än vad det finns kvinnor. Varför är det såhär? Det vet vi inte, men något vi vet är att vi vill se förändring.

Louise blogg

Jag hjälpte Louise med hennes blogg igår, hon gjorde bannern och valde färg och sådant så kodade jag det. Resultatet blev såhär.

Fildelning

En film om fildelning av Miljöpartiets EU-parlamentariker Carl Schlyter.


Insändare igen

Och jag har även en insändare i Kristianstadsbladet idag, inte lika bra, bara en kort en om könsneutrala äktenskap. Den finns här.

Insändare

Jag har en insändare om tillgänglighet på ETC's nätupplaga idag, läs den här.

FLYING KILLS

Det är ju askalas att illustrera, här kommer ett flygplan:Det är bara till att vänja sig, det kommer komma fler politiska illustrationer (men det innebär inte att jag kommer sluta skriva också).

krossa bilismen

Nu är jag klar med min första detaljerade illustration! Här kommer den:När jag konverterade den till JPEG så ändrades färgerna och det blev lite sämre upplösning men det fungerar väl?

Sluta tidigt!

Yes! Det var inte mycket att göra så JAG fick sluta tidigt. Det brukar aldrig bli så, utan andra får gå och sedan brukar det sluta med att jag får jobba över (observera hur synd det är om mig), men inte idag!

Grattis till Erik som fyller år idag!

Vi kör - Ni dör

Jag ägnade kväleen igår åt att kolla på ESC och illustrera, det blev en bil och tanken är att det ska hända något med den, typ en hammare eller fot som är påväg att krossa den eller något sånt, vi får se. Men såhär ser den ut idag:Nu sitter jag på jobbet, har en halvtimmes rast och sedan jobbar jag till fyra.

Bosnien/Herzegovinas låt på svenska

Bosnien/Herzegovinas låt Pokusaj är det många som har undrat vad det egentligen sjöng om, så därför googlade jag runder lite och hittade till slut en Bosnier som hade översatt den till engelska, så jag översatte den vidare till svenska, min damer och herrar, här kommer den:

"Kommer inte ner från slottet, Laka, sångaren, berättade för mig personligen
Klappa inte med dina trätofflor, låtsas inte att du är kvinna
Kommer inte ner från slottet, Laka berättade för mig personligen
Kommer inte från slottet förrän din kärlek är stark nog

På min favorittaktik (något liknande taktik)
att fuska fauna (djurvärlden) och flora (växtvärlden)
att livet inte kom från havet
utan av kärlek
kärlek, kärlek
från kärleken

Så många dagar vi har använt
sprungit runt, ätit bananer
så vi föll på lägre grenar
utan kärlek
kärlek, kärlek
utan kärlek

Jag ska försöka kyssa dig
och du låtsas att du är galen
Jag ska försöka kyssa dig
och du låtsas att du är galen
Jag ska försöka väcka dig
och du låtsas att du är vaken

Kommer inte ner från slottet, Laka, sångaren, berättade för mig personligen
Klappa inte med dina trätofflor, låtsas inte att du är kvinna
Kommer inte ner från slottet, Laka berättade för mig personligen
Kommer inte från slottet förrän din kärlek är stark nog

Jag ska försöka kyssa dig
och du låtsas att du är galen
Jag ska försöka kyssa dig
och du låtsas att du är galen
Jag ska försöka väcka dig
och du låtsas att du är vaken"

Lite småflummig måste jag säga!

ESC

Varje år är det likadant, man tänker något i stil med "hur orkar folk kolla på eurovision?" men ändå hamnar sitter man hemma och kollar, eller är man någonstans där det visas på storbild eller något sånt. Man får ta det som det kommer och i år var det flera balla, Albanien var fin, Bosnien Hercegovina var ball och Spanien var också festlig. Ändå så kommer alla tråkiga schlagerballader i toppen som vanligt. Irlands muppliknande kalkon kom inte till final, den skulle ju vunnit. LÄNGE LEVE MUPPARNA!

Svensk reggae

Jag har suttit hela förmidagen och tankat svensk reggae, så nu tänkte jag sammanfatta och göra en topplista, att lista dem var frukansvärt svårt, men här kommer det:

1. Kapten Röd
Första gången jag hör honom mer än när han gjort sammarbeten med andra artister, men han e la go! Du e a go är ju sjukt bra! Den och Kallakalacka har redan 4 spelningar och då har jag bara haft dem i några timmar, verkligen helt underbart!
2. Peps Persson
Peps måste ligga högt, han är, tillsammans med Beatles, den artist/band som jag har lyssnat på längst. Sjukt bra!
3. Governor Andy
Jag har lyssnat på Governören konstant de senaste månderna utan att tröttna, vakter och polis, reggaepolis, det eskalerar mfl låtar är helt underbara, man tröttnar aldrig!
4. Sture Alléns Dansorkester
Hade två gamla klasskompisar som lyssnade på Farbror blå och lita på mig hela förra året, jag tyckte det var bra men det blev aldrig av att jag fixade musiken, helt underbart, trallvänlig reggae!
5. Helt off
Ojojoj! Det brinner i paris igen och Babylonsjukan, mer behövs inte sägas!
6. Kultiration
Ska jag se live på fredag, riktigt bra! En skön blandning av reggae och folkmusik, tack Anton för tipset!
7. General Knas (solo)
Generalen är grym, har dock inte lyssnat så mycket än.

8. Kung Kodum
Lyssnar jag på just nu, skönt gung, har inte hunnit hitta någon favorit än.
9. Livelihood
Har inte hunnit lyssna så mycket, men arg kavajman är grym!
10. Kalle Baah
Har inte heller hunnit lyssna så värst mycket och har inte heller hört på svenska, så vi får se!

Regeringen 2010

Jag ligger och kollar på MP-kongressen på 24:an nu och jag måste bara citera Mehmet Kaplan som verkar se det som att det kommer gå riktigt bra i valet 2010.

"I den gröna och eventuellt röda regeringen efter valet 2010"

Om någon är intresserad så kan man följa kongressen på politikerbloggen här eller kolla på SVT 24 (sänder inte hela tiden).

Nya opinionsundersökningar

Mest för att följa upp det jag skrev om Sverigedemokraterna när de passerat 4 % i en opinionsundersökning så kan jag nu berätta att ytterligare två undersökningar har publiserats denna månad, i den ena fick de 2,9 % och i den andra 3,4 %. Läs mer här.

Partnerskap eller äktenskap?

Att Norge blir det första landet i Norden att inför homoäktenskap är pinsamt, inte det att Sverige inte var först, utan på grund av att detta inträffade först 2008. Att två personer som älskar varandra får ingå äktenskap borde vara en självklarhet i ett modernt samhälle. Nu är det på tiden att alla ska få adoptera på lika villkor och att alla ska få gifta sig!

 

Sedan kan jag berätta något så glädjande (för mig) som att MP-kongressen beslutade att det blir en  medlemsomröstning om EU inom miljöpartiet!


Trött

Efter gårdagens uppesittarkväll så blir det till att vara hemma och slappa ikväll! Så jag kommer ge er några inlägg till senare, men nu tänkte att jag berätta om en hemsk artikel i Aftonbladet, eller ja, snarare rubriken som är hemskt, "Från flumparti till regeringsalternativ". Jag hatar uttrycket flumparti! Det som alla stela gammeldags parlamentarister kallar flumparti är ett parti som vill se stora förändringar i dagens system, alltså de partier som är för revolutionära för deras egen smak. Det är väl visserligen Miljöpartiet även idag, men inte så mycket som förr, så mycket som vi borde vara. Som tur är finns den känslan kvar i Grön Ungdom.

För övrigt anser jag att MP inte ska ingå allians med S och V, utan att vi ska behålla vår mittenlinje.

EU eller inte EU, det är frågan

Nu är jag hemma igen efter en lång dag i skolan, fast visst var det trevligt, C4 är en underbar skola! På vägen hem så cyklade jag förbi huvudbyggnaden och hörde musik, det var visst en konsert på skolgården med en fin scen och allt, Estetarna är grymma! 

Med musikvideoprojektet går det framåt, vi har bara själva videon och lite smågrejer kvar. 

Miljöpartiet kongress började idag också och EU-diskussionen var het, enligt SvD, hoppas att det blir en medlemsomröstning och att medlemmarna är smarta nog att behålla utgångskravet!

Bilfri innerstad

Jag skickade just in en insändare från Grön Ungdom Kristianstad/Hässleholm som jag och Kajsa skrivit, läs den här:

"Gör Kristianstads fina innerstad bilfri! Bilavgaser dödar tusentals svenskar varje år. Förbränningen av exempelvis 

bensin och diesel ger utsläpp som kan ge hjärt- och kärlsjukdomar, medan 

partiklar från dubbdäck kan leda till lungskador. Det finns ingen anledning till att ta bilen ända in till affärerna centrum. Vårt förslag går därför ut på att man bygger en parkeringsplats en bit från centrum (kanske söder) och sedan stänger av innerstaden för all biltrafik.

 

Detta har många fördelar, bland annat minskar bullret inne i staden. Utsläppen kommer att minska då de som bor nära staden, och de som bor på 

platser med bred kollektivtrafik, kommer välja bussen eller cykeln framför 

bilen. Detta eftersom det inte kommer löna sig att köra bil, när man inte 

kan parkera lika centralt som idag. Behovet av asfalterade ytor i centrum kommer också minska så kan vi istället ha några fler små mysiga parker i stil med den utanför Söderportskolan.

 

Detta hade varit det bästa steget i det arbete som våra kommunpolitiker för, att göra Kristianstad till en mer attraktiv stad att bo i, långt mycket bättre än att bygga skrytarenor."

 

Får se om den kommer in.

 

Kan även berätta att jag och några till håller på att starta upp fältbiologerna här i Kristianstad, någon intresserad?


Uppesittarkväll

Nu har jag kommit hem och ligger i sängen med datorn i knäet, hela natten kommer ägnas åt mediakunskap där jag har fyra uppgifter som ska in i morgon bitti. Tänkte bara berätta detta!

Ordspråk och citat

Som vissa av er vet så är jag med och gör en utställning på regionmuseet här i Kristianstad och jag är nu på jakt efter citat och ordspråk om unga och om ungdomen, någon som har några bra?

Siesta!

Jag klarar inte av att göra er besvikna, så här kommer ett inlägg till! Jag köpte nämligen min biljett Siesta till kristianstadsbladet.se att de har börjat bygga upp det nu. Börjar idag om en vecka. Sedan kunde man läsa på ETC.se att Jönköping kommun inte ska köpa in något flaskvatten i mer än ålderdomsvården, något Kristianstad bör ta efter, vi har trots allt Sveriges godaste vatten enligt undersökningar! 

Ystad Studios

Nu sitter jag på Max i Ystad med min kära klasskamrater, vi har varit på studiebesök på Ystad Studios, där de spelar in Wallander. Just nu håller de på att spela in en engelsk version av Wallander, med Kenneth Branagh, som spelar Gilderoy Lockhart i Harry Potter. Han gick just förbi här utanför! Hinner nog inte skriva något ikväll, jobbar till 21 och börjar tidigt imorgon.

Första nationella klimatkrocken

Idag har Klimax hållit sex klimatkrock runt om i Sverige, alltså Sveriges första nationella klimatkrock! Här i Skåne var det i Lund och Malmö, tyvärr var jag inte på någon av dem, men nästa gång kanske det blir i Göteborg för min del! I alla fall har kanske 700-800 personer varit med i dessa (enligt olika källor så skulle jag tro att summan blir något sånt) det var 200 i Malmö och 150 stycken i Göteborg, där Amalia var med. Hade nog varit kul, men det blev inte så idag. Till helgen är det Marschen för tillgänglighet.

Lite av vad som är skrivet/sagt/visat om klimatkrockarna:
ETC
SvD
GP
VK
City Malmö/Lund
SVT
Östran
SR

Förändringar påväg

Stora förändringar står i dörrkarmen, Alliansen och Miljöpartiet lägger fram ett förslag på ändringar i grundlagen, som låter superbra. Bland annat så vill vi att man ska ha riksdagsval och kommun/landstingsval på olika dagar (och jag vill helst ha det olika år också). På så sätt får folk möjlighet att sätta in sig i det mycket bättre, kommunvalen försvinner inte bakom riksdagsvalet på samma sätt som idag. Kommunvalen är de som är viktigast för demokratin, då det är i kommunen som individen har störst möjlighet att påverka.

Sedan ska man ändra angående lokala folkomröstningar, genom att ändra gränsen för underskrifter till 10 % medan man tar bort kommunens veto. Vilket som är halvt bra, kommunens veto ska givetvis bort, men jag tycker att vi ska behålla 5 % gränsen ändå!

Läs deras egna ord på DN debatt.

Ystad

Imorgon ska vi på studiebesök på Ystadstudios, där de spelar in Wallander. Ska bli kul, Ystad är mysigt! Man kan läsa på Kristianstadsbladets webbupplaga att Banken Pub och restaurang här i Kristianstad har anmält Banken Bar och Brasserie i Falun, samma som anmälde Banken här i stan förra året, denna gången är det för att Banken i Falun har företaget registrerat i det namnet, Banken och man får inte ha ordet bank i företags namn om man bedriver bankverksamhet. Detta börjar kännas lite töntigt att de två ska hålla på, vad gör det att det finns en Banken i Falun och en i Kristianstad? Det är ju inte direkt så att någon skulle råka gå fel.

Bokbord

På ungefär en månad har hela fyra ungdomsförbund varit på min skola, ung vänster, MUF, jag för Grön Ungdom och idag var SSU där. Tänkte bara informera om detta. Jag tycker i alla fall att det är kul, jag älskar att diskutera med andra politisk aktiva!

Bilder

Här kommer en felvänd bild från innan idag, jag lovade, men jag orkar inte mer...

319082-25

Bojkott eller inte?

Ska man bojkotta OS eller inte? Jag tycker inte att vi behöver bojkotta hela OS, däremot så bör kungar och politiker bojkotta allt och idrottarna bör bojkotta invigningen och alla andra propagandafester. Det är trots once-in-a-life-time för många idrottare att delta i något så stort som OS. Även om jag inte ser vitsen med det, men jag ser det som att om jag skulle ha en film som skulle vara med i Cannes filmfestival och att folk skulle vilja att jag bojkottade det. No way! 

Foto

Nu sitter vi och tar bilder i fotostudion i skolan till musikvideoprojektet vi håller på med. Det blir briljant! Vänta en stund så kommer det bilder!

Äntligen!

Nu sitter jag här på en kudde på golvet i mitt rum och framför mig har jag en helt ny MacBook! Jag har längtat och nu, ja, nu sitter jag framför mitt japaninspirerade bord och skriver ett blogginlägg. MimiMimi i min klass...Och jag i min klass...

CO2-märkt mat

Nu är jag färdig med rummet, bara till att vänta på bokhyllan.

Jag kollade just på en dokumentär om ekologisk mat och de pratade om att koldioxidmärka mat, alltså att skriva på förpackningarna hur mycket CO2 de släpper ut under tillverkningen och frakten. Väldigt många svenska företag var negativa till dessa och de flestas argument var att exempelvis "2 kg CO2 per kg" på tomaterna inte skulle säga konsumenterna så mycket vilket som givetvis är sant, men om det finns tomater brevid som det står "0,5 kg CO2 per kg" på så förstår ju de flesta att det är bättre.

Så jag tycker att det hade varit en bra märkning, då kan man exempelvis se att den närproducerade tomaten kanske inte är klimatsmartare än den Spanska, då den svenska kan vara odlad i ett ojleuppvärmt växthus osv. Jag hade alltid kollat det istället som många andra som bara kollar på pristet och väljer efter det.

Ommöblering

Nu håller jag på att möblera om i mitt rums, ska få en bokhylla av min moster också. Det blir så fint så, fast det satt en skruv eller något under sängen som jag skar mig på, så jag kan inte använda ena långfingret. Det är jobbigt att skriva här med bara 9 fingrar!

Det inlägg blev ganska meningslöst, men jag orkar inte skriva något längre nu!

Könsroller i reklam

Som bevis på att jag inte har något liv kan jag berätta att jag sitter och skriver en uppsats om könroller i reklam och om hur det påverkar individ och samhälle (23:40 en lördagkväll). Jag har kollat runt lite på reklam och analyserat det, under en reklampaus i TV 6, då det visades 15 reklamfilmer, kunde man se 15 "snygga" tjejer, alltså smala och välsminkade. Under itden kunde man se två killar av detta slag och två "normalsnygga" killar, men inte en enda "normalsnygg" tjej. Och inte en enda person som var mer eller mindre knubbig. Och hur påverkar då detta individer? Givetvis får framförallt tjejer dåligt självförtroende då de inte är lika snygga som "alla andra". Sorgligt att samhället ser ut som det gör...

ELF

Jag läste om miljögruppen Earth Liberation Front (ELF) som är en grupp som startades i England och har funnits i USA, Kanada, England såklart och Island. De använder sig av ekonomiskt sabotage med målet att det inte ska vara lönsamt att skita ner den naturliga miljön, det är ju helt genialt. Det gäller bara att man inte är rädd för fängelse då de har fått det gång på gång. Mellan -96 och 2000 anklagades ELF-medlemmar för sammanlagt 20 mordbränder mot företag och myndigheter i USA och ett år senare, 2001, räknade FBI dem som den farligaste inhemska terrorgruppen i USA. Vad säger ni, nu när vi startar upp det ena och det andra här i Kristianstad, ska vi inte starta en ELF-grupp också? Eller kanske inte, ett par års fängelse per aktion kanske inte blir så kul i längden...
Läs mer på engelska Wikipedia

Lite kultur...

Nu har jag skrivit så mycket om politik så det börjar bli dags att lägga in ett kulturinlägg här, så att jag lever upp till mitt rykte! Jag såg en film igår, "Roadkill", amerikansk film från 2001. Den var sjukt läskig emellanåt och sjukt rolig emellanåt men det bästa var slutet, givetvis ska jag inte avslöja hur det slutar utan bara att det var ett bra slut. Det var lyckligt, hemskt och öppet i samma slut. En superfilm till större delen, välgjord och spännande!

Nu när jag skrev "i samma slut" så kom jag att tänka på någon film som har tre alternativa slut. Hjälp mig! Vilken är det?

Ekoguiden

Jag kom på en grej som jag ska ta upp på Grön Ungdom-mötet på måndag, jag tänkte att vi ska göra en guide på var man handlar miljövänligt i Kristianstad, klädaffärer, mat, restauranger osv. Till en början kan vi lägga den på vår hemsida sedan i framtiden när jag är bättre på att göra hemsider kan vi lägga den på en egen server. Ska se vad de andra tycker på mötet. Någon som har tips på vilka som ska stå med på listan. Jag har funderat fram följande:
Kläddilin
Coop nära/Domus
Naturgodis
Max
Anitas café på muséet (miro något tror jag)

Inte muslimer bakom terrorismen

Från de tre sista månaderna i Europa fram till slutet på 2006 begick 498 brott som publiceras som terrordåd,  av dess begick ett av muslimer (och det lyckades inte ens). Ändå var det det som uppmärksammades mest i media. Varför är det så? Varför ska media alltid förvränga allt? Jag blir så trött på denna rädsla mot islam!

Vad är en borgare

Jag läste just en helt underbar krönika av Johan Ehrenberg, "Vad är en borgare". Visst hade min familj hatat den, men det gjorde inte jag, den är absolut värd att läsa.

När Dagens Nyheter skulle presentera Borgs budget så valde man att vinkla på att de allra fattigaste pensionärerna nu kanske skulle få lite mer. Men när de intervjuade Solveig Jederborn som bara har 9 439 kronor att leva på varje månad så svarade hon att det nog inte var mer pengar i plånboken hon ville ha. Vad skulle hon köpa? Istället ville hon ha mer pengar till hemtjänsten. ? Förr ordnade de småresor. Många av oss äldre som har svårt att gå fick komma ut till trevliga ställen, som till konditori Lyran i Mälarhöjden. Det har de slutat med nu. Det har väl inte pengar eller personal, säger Solveig Jedeborn.

Skriver han bland annat, det är då man inser hur illa det går för vår regering idag, samtidigt tycker jag så synd om den gamla tant! Tänk er att inte ha mycket till socialt liv samtidigt som man inte heller jobbar.

Teatersport

Nu sitter jag i skolan och väntar på samhälle. Igår spelade jag och min teatergrupp teatersport, kanske en 20-30 pers var på plats och tittade på och det gick riktigt bra! Visserligen förlorade mitt lag, men det blev 3-2, så vi vann nästan. Jag beställde en ny dator förra veckan, en MAC-book, den ska troligen komma inom en vecka. Längtar som fan!


FÖRLÅT!

Först och främst måste jag be om ursäkt för en grej som jag skrev igår, jag skrev att SD brukar ligga på mellan 2 och 3% på opinionsundersökningar, men han länkade till en hemsida med statistik och de har på de undersökningar som gjorts i år haft mellan 2,0 och 3.6 om man bortser från de två gånger de fårr över 4%. Genomsnittet blir då 3,105%. Jag borde alltså skrivit runt 3% istället, hoppas alla kan förlåta mig!

När jag nu klargjort detta så kan jag berätta hur min dag har varit, jag har jobbat, jobbat och jobbat. Mycket folk som jag känner var och åt idag iallfall, Louise med familj, Katarina och Diana var där. Mycket mer än så har inte hänt, men jag tänkte länka till en lite ironisk hemsida som sverigedemokraten som kommenterade länkade till, www.riksdagspartiet.se, visst kan jag hålla med om att alliansen och s är som ett stort parti, men nog tycker jag att MP och V står utanför detta än så länge, framförallt i kommunpolitiken här i Kristianstad.

SD över 4 %

Enligt senaste mätningarna så hade Sverigedemokraterna fått 4,2% av rösterna om det hade varit val idag. Kristdemokraterna hade fått 3,8%. Det hade varit skönt att slippa dem i riksdagen, men mindre kul om de blev ersatta av SD. Som tur är så stämmer nog inte detta riktigt med tanke på att det oftast ligger mellan 2 och 3% i andra undersökningar, hoppas verkligen att vi slipper se dem i riksdagen efter valet 2010.

Roligare var att Miljöpartiet var det tredje största partiet i mätningen, med en halv procent mer än Folkpartiet. Förhoppningsvis växer vi lite mer innan valet, jag skulle tipp på i alla fall 8 % i valet 2010.

Vakna Strueplan!Jag är på bloggningshumör, så här får ni en underbar video där Svenska Akademin och Governer Andy äger Stureplan. Älska snubben som hoppar ut ur korvvagnen!

MP+S+V?

Häromveckan skrev Grön Ungdoms språkrör och en av MP's styrelseledamöter att Vänsterpartiet inte borde vara med i sammarbetet med Miljöpartiet och Sossarna, nu riktas kritik mot detta. Personligen vill jag inte att vi ska sammabeta med varken s eller v. En röst på MP ska alltid vara en röst på MP. Jag skulle inte vilja se någon allians heller, en röst på Kristdemokraterna borde vara en röst på kristdemokraterna och inte en röst på Moderaterna som det är där.

Men framförallt vill jag inte att vi i MP ska sammarbeta med några andra så vi för en egen politik, som ett klassiskt motto inom Grön Ungdom "Höger Vänster Varför inte rakt fram?" Detta fungerar inte om vi går i allians med vänstern, eller om vi gör det med högern. Miljöpartiet är ett grönt parti och det vill jag att vi ska förbli.

Demonstrationer

Om två veckor ska det demonstras igen för min del! Den 21 maj kl 17:30 är det samling vid stadshuset i Mamlö för Klimax Klimatkrock. Mer info finns här. Samma dag är det även i Göteborg för er som bor där, där är det samling på järntorget kl 16:30. Mer info om den finns här.

Sedan på lördagen samma vecka (den 24 maj) är det årets marsch, Marschen för tillgänglighet. Samling utanför huvudbiblioteket i Malmö kl 13:30. Mer info om denna finns här. Där finns även en lista att skriva under.

Marschen är även i följande städer samma dag:
Stockholm, Askersund, Göteborg, Borlänge, Jönköping, Karlskoga, Kumla, Ljusdal, Norrköping, Uddevalla, Vänersborg, Växjö, Östersund och Örkelljunga.

Sedan blir det antirasistisk demonstration på nationaldagen här i Kristianstad, mer info kommer.

MSN

Nu har jag skaffat MSN igen, kakis.91@hotmail.com, adda mig!

Statistik

Jag upptäckte just att jag har haft ungefär tre gånger fler besökare på bloggen idag än vanligt! Undra om jag ligger högt på någon lista eller något idag? Någon som vet?

OGC

image20


När OGC skulle piffa upp sin loga lite så misslyckades de en aning! Var bara tvungen att visa detta.
Bilden är hämtad från metro

Grön Ungdom Kristianstad/Hässleholm

Från och med nu är jag språkrör i Grön Ungdom Kristianstad/Hässleholm istället för Grön Ungdom Kristianstad. Det är nu bestämt. Dock så heter vi inte det i teorin då stadgar inte är ändrad, men vad fan, sådan byråkratisk trams är inte mycket att bry sig om.

Jag fick veta att jag kommer få 9500 kr i skatteåterbäring. det dubbla emot vad jag trodde! Super! Fast imorgon ska jag handla upp det i förväg. Det blir en MAC-book för 9700 eller något sådant!

Andra historien från URIX

Okey, har kömmer min andra historia från Urix, helt sjukt, men jag tar det från början. När jag först kom in på mitt rum som jag skulle ägna helgen i så satt där ett gäng från Kungsbacka, så jag gick en runda och hälsade på alla. Sedan satte jag mig hos två av dem, Amalia och Jennifer. Där satt vi och snackade en stund och det gjorde vi även senare på natten, men då i trapphuset.

Efter ett tag så berättade jag att jag har haft en brevvän från Kungsbackaoch frågade dem ifall de hade någon jordkällare dit de brukad gå när det ville komma hemifrån, för det var det enda somag kom ihåg att bervvänen hade skrivit. Då blev Amalia helt chockad och berättade att det hade hon, och att hon hade haft en brevvän från Skåne när hon var i den åldern. Jag och Amalia var alltså brevvänner för sådär en 7 år sedan och vi hade aldrig träffats fören denna helgen. Galet!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter tre underbara dagar i Malmö. Har har två underbara historier men jag spar på den ena tills imorgon eller i kväll, så att ni inte ska få allt för mycket sinnesintryck på en och samma gång.

I alla fall så var jag på en workshop med Sea-U igår, "Ett hotat hav". En del av den gick ut på att vi skulle snorkla. Jag snorklade alltså i 12-gradigt Öresundvatten, det var helt underbart! Givetvis hade vi våtdräkt, så det var skönt och jag lät våtdräkten hålla mig flytandes och vågerna för mig vart de ville medan jag låg på mage och tittade ner mot botten. Allt var visserligen färglöst och tråkigt, men samtidigt lugnt och fridfullt. Det var något av det mest underbara jag har gjort, tråkigt att jag inte hade någon undervattenskamera...

RSS 2.0