Rännstenungar och Svart drama

Jag har läst och kollat på film och jag tänkte nu meddela vad jag tyckte om detta, låt oss börja med boken;

Svart drama av Magnus Nordin var gamska enkelt skriven med en ganska enkel historia, en typisk sådan bok som jag direkt hade nobbat och aldrig hade läst men nu fick jag den i julklapp och den var faktiskt inte så hemsk som det låter, jag fastnade i den direkt. Egentligen kom inte den riktiga skrivarkonsten in förren i epilogen då den började ble poetisk och metaforisk men det var något med den som fick mig att fastna. Jag vet inte riktigt hur Nordin lyckades men den var spännande från början till slut. Den handlar om Tess som flyttar från Stockholm till en liten håla med sin gravida mamma och hennes nya. Där hamnar hon mitt i ett ganska läskigt drama med konstiga spöken mm. Mer tänker jag inte avslöja.

Filmen är Rännstensungar (1974) av Torgny Anderberg, baserad på pjäsen av Åke Hodell, har visornas gud Cornelis Vreeswijk i huvudrollen handlar om konstnären Fahlén som vill ha vårdnaden om Ninni, som är förlamad i benen, vars mamma har dött. Falén har ont om pengar och gör sitt bästa för att sälja sina tavlor, alla tycker att de är vackra, men vem vill köpa en okänd konstnärs tavlor? Det var helt underbart för mig, som älskar Cornelis, att se honom gå där i TV:n, nu kommer jag låta som en översentimentalt galning, men jag blev helt varm av att se honom. Det var som om det var en död vän. Konstigt men sant. Filmen var skitbra, men kanske var det för att jag är så förtjust i Cornelis, en annan kanske tycker att den är jättetråkigt men jag gillar den och jag tycker att ni ska se till att se den.

Det var det, nu ska jag gå och lägga mig på soffan och glo på TV.

Hemmakväll

Idag handlade jag på Hemmakväll, eller som det tidigare hette, Videomix. Tydligen vill de inte bli förknippade med att vara en kollektivavtalslös blockaddrabbad videobutik utan genom att byta namn blev de istället en helt vanlig videobutik med kollektivavtal. Och visst fungerade det, som sagt, jag handlade där idag.

Stressen knäcker

Så, nu kanske det börjar bli dags att trappa ner på allt lite grann. Jag har legat sjuk igår och haft magkatarr, kan det bli tydligare att man har det för stressigt? Nä, nu ska jag jobba mindre och se till att jag har en ledig dag varje vecka.

Men å andra sidan var det ganska skönt att vara sjuk, jag låg bara och tittade på film och TV och läste. Det var asgött, det borde amn göra oftare.

Veckan Ris och Ros v. 12

Tänkte att jag skulle börja med att ge veckans ris och veckan ros varje vecka, här kommer det för föregående vecka (v 12)

Veckans Ris: Går till Bengt Gustavsson, ordförande för Kommunstyrelsen här i Kristianstad som fortfarande vägra låta oss folkomrösta om Arenan. Detta kommer antagligen gå till honom varje vecka till vi får vår folkomröstning (eller snarare, om vi får vår folkomröstning)

Veckans Ros: Går till Ludvig Lindström, Maria Ferm och alla andra som är engagerade och har skrivit på för Vellingebor för flyktingar som kämpar för att Vellinges kommunstyrelse ska börja ta emot flyktingar. På sin sida har de Miljöpartiet, vänsterpartiet, Centerpartiet, Folkpartiet och Asylgruppen i Malmö. De hade bla en demonstration i fredags på torget i Vellinge.
Källa: http://sydsvenskan.se/skane/vellinge/article310581.ece

Post-It

Imorse innan jobbet städade jag och jag insåg att jag måste skaffa en anslagstavla, hela mitt skrivbord var fullt med post-it-lappar. Listor på vad jag ska göra med datorn, för Grön Ungdom, för skolarbete mm mm. Jag blir galen när jag skriver upp saker och sedan hittar jag inte lappen på flera veckor och sedan är det för sent! Så i veckan kommer jag sätta upp en liten whitebord på väggen här åvanför dator, bara så ni vet.

Alla människors lika värde?

Idag har jag återigen jobbat. På rasten såg jag att käre lille Björn Collin hade skrivit i tidningen, fast idag var han inte helt ute och cyklade som vanligt. Idag skrev han om religon och om att det spelar för stor roll i samhället. I höstan skrev han ett debattinlägg som jag sent kommer glömma, han skrev om människors lika värde eller rättare sagt människors olika värde. Han skrev om att människor inte är lika mycket värda. Hans exempel gick ut på att en "muslimsk terrorist" inte var lika mycket värd som "duktiga" människor som honom.

Alla har samma männskliga värde om ni frågar mig, sedan kan man göra mer eller mindre smarta grejer men man är alltid lika mycket männska. I mina ögon är han helt blåst som sverigedemokrat, men han är frtfarande människa! Jaja! Nu ska jag strax äta påskmat med min familj, egentligen vet jag inte vad påskmat är, men det lär väl visa sig! Ha de bra!

LOV!

Så, nu är det äntligen påsklov, då hinner man med allt som det inte finns td med annars. Jag ska jobba lite, sedan ska jag göra affischer till Grön ungdom, städa, laga cyklen, laga mammas cykel (som jag har hunnit skada under tiden som jag inte haft någon egen) och sedan bara slappa. Precis som sportlovet, men då blev det bara det sista.

Idag har det varit nyinvigning av skolan bibleotek, trevligt! Sedan har det varit SCUM-SPEX med musikelever! Grymt kul! Och nu slutligen har jag varit hos Stoffe och haft det trevligt! Nu ska jag sova, ska jobba mellan 12 och 22!

God natt!

Nästan klar

Så nu är jag nästan klar med designen här! Nu ska jag köra igång med afficher till Grön Ungdom. Den fjärde april (fredag) ska vi ha en aktion mot arenabygget här i stan utanför Domus kl 15:00, kom dit och slå ett slag för demokratin!

Design

Imorse hade vi Projekt och företag och Bea (http://onlymebea.blogg.se) hjälpt mig att få blogg som jag ville ha den, så snart är det klart! Vad tycks?


jobb och CS

Idag har jag jobbat, och igår. Men nu är jag hemma och sitter och spelar CS som jag äntligen har skaffat och jag äger! Eller nja, jag suger nog egentligen. Tja, vad ska man skriva en dag som denna? Det enda som jag tänker på är hur arg jag är på denna kommuns poltitiker och deras grymt odemokratiska styre! Sedan läste jag en artikel i DN när jag jobbade, om Nyköpingsborna som demonstrerade mot nazister, "Man är stolt över Nyköpingsborna" Där skulle man varit med!

Men men, nu ska jag snart sova lite!

Vilse bland HTML och CSS

Tja, vad tycks om min nya banner? Jag sitter nu här och försöker få en ny bakgrund också, men det vill sig inte riktigt. Eller ja, bakgunden i sig är det inga problem med utan det är det att jag inte kan få vitt bakom texten och menyn. Sedan ska jag byta färg på alla rubriker och fixa lite med länkar också, sedan är min blogg i topptrim!

Volleyboll

Idag var det volleyboll turnering och mitt kära lag åkte ut efter första matchen. Men vinsten var nära, vi ledde konstant mer än halva matchen men framåt slut vände det och vi förlorade med 4 bollar. Efter denna tillställning har det inte hänt så mycket, jag åkte och tränade och när jag kom hem var jag helt slut i hela kroppen men nu är jag på benen igen och ska göra ett flygblad som Grön Ungdom ska dela ut på lilla torg den 4 april.

Blogga på nytt

Nu är min dator fixad och min blogg fördig, nu ska jag börja blogga igen! I fortsättningen tänker jag köra på en blogg där jag blandar politik min vardag.
Ja, vad har då hänt sedan jag bloggade sist? Det var på jullovet, så jag har gått ytterligare en halv termin på den underbara skolan C4 med min grymmt trevliga klass och jag har fått veta att det finns CS på en server i skolan så vi sitter och lanar det när vi borde jobba. Jag har blivit vald till språkrör för Grön Ungdom Kristianstad, som även har fått en ny hemsida, http://gronungdom.se/kristianstad.
UKM var det i helgen med massa skönt folk! Kl. 08:00 träffade alla vi funktionärer på konserthuset, kl 23:00 blev jag hämtad inne i stan, så det blev en lång dag men trevligt hade vi och det gick skitbra trots att vi var på konserthuset och inte på teatern som vanligt.

Nu ska jag strax till skolan och sedan är det Grön Ungdom-möte och imorgon ska jag för först gången i mitt liv vara med i en idrottsturnering, volleyboll på skolan och vi kommer äga alla andra!

RSS 2.0