Nationaldagen

Jag förstår inte varför folk håller på och gör undersökningar och har sig om varför vi inte firar nationaldagen så mycket här i Sverige som i exempelvis Norge. För mig är det självklart att det inte är något att fira. För det första så har vi inget speciellt att fira, den största historiska händelse som var den 6 juni är i mina ögon att Grön Lund öppnade och då kan vi lika gärna flytta nationaldagen till den 8:e maj då Liseerg slog upp portarna. För det andra så tycker jag inte om detta landet i det skick det är i dag, visst har vi det bra, vi som bor här. Det är inte oss som växthuseffekten kommer döda, däremot är det våra utsläpp som kommer döda andra!

Många av oss som bor i Sverige förknippar nationaldagen med nazistdemonstrationer, vilket som tvingar vissa av oss att gå med i motdemonstrationer, även om jag inte gjort det i år. Läs här.

Maria Ferm skrev något genialt i torsdags på sin blogg:
"Idag är det världsmiljödagen. Imorgon är det nationaldagen. Jag har inte direkt mycket till övers för den senare av de båda. En förbättring skulle vara att avskaffa nationaldagen och göra världsmiljödagen till en helgdag istället."

Kommentarer
Postat av: Kallekula

Som om det skulle räcka- en direkt kopia av nazist terroristers handlingsplan för att tjäna pengar så smugglas och säljs en massa som skadar- tex narkotika..som “undanledande manövrar eldas det hej vilt..var morden och de saknade människorna i vårt land oxå sådana manövrar..Tja- har de kopierat taktiken så är det väl så. Är trött på den här dyngan nu- ledarna borde sys in på livstid!!!

DET är vad som förstör stoltheten i att vara svensk!!! När nazistiska ledare- ofta usla gubbar och kärringar- sätts i finkan där de hör hemma-först då är jag stolt att vara svensk!!!

2008-06-11 @ 00:34:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0