Opinion

Då har den första opinionsundersökningen efter FRA-lagens välkomnande kommit. I det stora hela var det ingen större förändring, men om man ser till de unga (18-29 år) hade bara 22 % röstat på alliansen medan 68 % hade röstat på S, V eller MP. Den största förändringen kunde man se i övriga, + 0,6, troligen är 0,59 av dem Piratpartiet. Hade varit trevligt om de kom in i riksdagen istället för sverigedemokraterna och kristdemokraterna åkt ut.

Allt som allt så har opositionen 17 procentenheter mer stöd än alliansen enligt denna undersökning, och om man ser det i riksdagsperspektiv hae det varit ännu mer, då KD bara fick 3,1 %.

Resutlatet: S: 43,5 M: 24,4 MP:6,9 FP: 6,3 V: 5,8 C:5,4 KD: 3,1 SD: 2,0 Övriga: 1,9

Vi hade alltså sluppit både SD och KD i riksdagen!

Källa: Expressen

Kommentarer
Postat av: Tobias Lindgren

Sverigedemokraterna får 2,6 – inte 2,0 – procent i dagens Demoskopmätning. Anledningen till att du trodde att det var 2,0 procent är för att de har tagit artikelbilden ur pappersupplagan och krympt och komprimerat den, varför sexan ser ut som en nolla i nätupplagan.För övrigt missgynar Demoskop sd på flera faktorer. Man läser inte upp några svarsalternativ, man skattar inte utifrån valhandlingsminne, och man viktar minst.http://www.sns.se/zino.aspx?articleID=1450

2008.pdf" rel="nofollow">http://www.sns.se/document/partibarometrar2008.pdf

avopinionsmatningar" rel="nofollow">http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/kinnunen/2008/07/01/djungelnavopinionsmatningarDen enda bekräftade trenden för sd tills vidare är kraftigt uppåt:http://www.status.st

2008-07-05 @ 21:44:52
Postat av: Kakis

Men big deal! Två av länkarna du gav mig fungerade inte och jag vet att ni ökar, men jag kommer göra allt jag kan i valrörelsen för att ni inte ska hamn i riksdagen.Hur skulle "man läser inte upp några svarsalternativ" kunna missgynna SD? Om man inte läser upp NÅGRA svarsalternativ så läsar man inte upp MP heller, eller KD eller M eller S eller några andra, varför skulle det då missgynna er?

2008-07-06 @ 02:01:47
URL: http://algotsson.blogg.se/
Postat av: Tobias Lindgren

"Två av länkarna du gav mig fungerade".Jag ber om ursäkt, Kakis. Det är ditt bloggsystem som förstör länkar som innehåller ett understreck (_) i sig. Dessa borde däremot fungera:http://www.tinyurl.com/5lfgav

http://www.tinyurl.com/6nzgkf"/Jag kommer göra allt jag kan i valrörelsen för att ni inte ska hamn i riksdagen."Varför det? Varför inte istället ta en saklig debatt mot oss istället för att försöka motarbeta demokratin?"Hur skulle 'man läser inte upp några svarsalternativ' kunna missgynna SD?"Därför att sd ofta är i medieskugga, inte är något riksdagsparti och helt enkelt inte syns lika mycket. Att nämna oss som svarsalternativ när man ringer upp gör att vi spelar på lika villkor i just den frågan som riksdagspartierna.

2008-07-09 @ 15:19:13
Postat av: Kakis

Men det är just det vi ska göra, vi ska försöka få svenska folket att inse att er politik inte är något vi vill ha i riksdagen, jag skrev inte hur i förra kommentaren, men bland annat genom debatter, flygblad, insändare osv.Är SD i medieskugga? Jaså, jag trodde att det var motsatsen som gjorde att det går bra för er. Om man ska läsa upp svarsalternativ så måste man i så fall läsa upp ALLA som ställer upp i valet för att det ska vara demokratiskt, alla riksdagens 7, SD, Nationaldemokraterna, junilistan, piratpatiet, FI, Svenska kommunistiska partiet och vilka som nu kan tänkas, inte bara er och riksdagens 7.

2008-07-09 @ 16:32:18
URL: http://algotsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0