Demonstrationer

Idag har varit en minst sagt händelserik dag, imorse kom beskedet från polisen, demonstrationen mot FRA får vara den 19:e juli, samling 11:30 till 12:00 på Söderportsgymnasiets skolgård, läs mer här. Media har redan börjat uppmärksamma den!

Sedan har det varit demonstration i Malmö mot FRA-lagen idag också, där jag talade.

Jag sa som såhär:

Vi gröna har varit motståndare till FRA-lagen från första början. Vi motsätter oss alla inskränkningar av den personliga integriteten och är djupt besvikna på att alliansen röstat igenom FRA-lagen. För mig är det helt oförståeligt.

Jag förstår inte hur Reinfedlt resonerar. Om jag skulle lägga ett lagförslag i Riksdagen som blev sågat av Säpo skulle jag inte bry mig. Inte heller om Timbro skulle vara starka motståndare. Eller om vänstern ogilla det. Inte om några ledarsidor inte höll med mig, eller om bloggare inte höll med mig. Men om alla dessa, som annars brukar tycka så olika, gemensamt tog avstånd från lagen då skulle jag ta mig en funderare och ifrågasätta mitt eget förslag. Detta är precis vad Reinfeldt och resten av alliansen borde göra. Lyssna på folket, istället för att avlyssna folket.

Reinfeldt sa i expressen förra veckan att debatten kommer lägga sig, men våra röster kommer inte tystna förrän lagen är ett minne blott.

Inget långt tal, men vi var många som talade!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0