Betala kommunen? Tror inte det du!

En kommunal tjänsteman ringde tidigare i morse till Daniel Gustafsson som har polistillståndet till demonstrationen mot FRA-lagen den 19:e. Tjänstemannen sa att om inte alla klistermärken mot FRA som sitter uppe i centrum är nedplockade inom ett dygn så kommer han skicka en faktura på 700 kr/klistermärke. Daniel har nu pratat med polisen som säger att detta kan tolkas som ett hot och att Daniel därmed kan anmäla tjänstemannen. Polisen får ge böter om de ser någon/några som afficherar, men kommunen kan inte kräva pengar från medborgare för att de har samma åsikter som finns på klistermärken i centrum. Detta är fullständigt absurt!

Kommentarer
Postat av: Winston

Hörde också om det här. Absurt av kommunen!Stoppa FRA-lagen är ett nätverk, och kan naturligtvis inte hållas ansvariga för vad individer gör.Ska ett nätverk hållas ansvarigt för vad andra privatpersoner gör?Ska en enskild hållas ansvarig för vad andra personer med liknande eller samma åsikter gör?Är det så Kristianstads kommun vill att vårt rättssamhälle ska se ut?2008-07-10 @ 13:20:56
Postat av: Gustaf Wiklund

Anmäl samtalet till JO, www.jo.se"Klaga hos JO (Justitieombudsmannen) - eller Riksdagens ombudsmän som det officiellt heter - kan var och en göra som anser sig själv eller någon annan ha blivit felaktigt eller orättvist behandlad av en myndighet eller tjänsteman vid en myndighet inom den statliga eller kommunala sektorn."Upplys kvällspressen!

2008-07-10 @ 14:07:37
URL: http://gustafwiklund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0