Redovisning

Jag var i skolan till kvart i fem idag och imorgon blir det längre. Vi måste bli klara med vårt rättviseprojekt, en musikvideo om en gemensam kamp för jämställda löner är vad min grupp håller på med, "Aldrig sviker jag mitt fack", en ny version av "När vindarna viskar mitt namn. Idag har jag planerat redovisningen, först ska vi visa ett klipp med Anders och Måns (se nedan) och efter det ska jag hålla tal (även det finns nedan) och sedan ska vi visa ett powerpointbildspel och berätta om vad vi gjort och slutligen visa videon.Talet:
Detta var alltså Anders och Måns med Gudrun Schyman när de diskuterade om vilka som är bäst, killar eller tjejer i TV-programmet Fråga Anders och Måns. De har lyckats gestalta synen på arbetslivet väldigt bra, nästan i alla fall.
Jämställda löner är något som alla är överens om, alla politiker talar om det, ändå är skillnaden 2 % större i den offentliga sektor gentemot den privata sektorn. I den privata sektorn är likväl skillnaden på mäns resp. kvinnors löner hela 15 %, vilket är 15 % för mycket. Det som utgör den största delen av skillnaden är att männen får de högbetalda yrkena. Visste ni att i Sveriges 100 största bolag finns det fler styrelseledamöter som heter Göran än vad det finns kvinnor. Varför är det såhär? Det vet vi inte, men något vi vet är att vi vill se förändring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0