CO2-märkt mat

Nu är jag färdig med rummet, bara till att vänta på bokhyllan.

Jag kollade just på en dokumentär om ekologisk mat och de pratade om att koldioxidmärka mat, alltså att skriva på förpackningarna hur mycket CO2 de släpper ut under tillverkningen och frakten. Väldigt många svenska företag var negativa till dessa och de flestas argument var att exempelvis "2 kg CO2 per kg" på tomaterna inte skulle säga konsumenterna så mycket vilket som givetvis är sant, men om det finns tomater brevid som det står "0,5 kg CO2 per kg" på så förstår ju de flesta att det är bättre.

Så jag tycker att det hade varit en bra märkning, då kan man exempelvis se att den närproducerade tomaten kanske inte är klimatsmartare än den Spanska, då den svenska kan vara odlad i ett ojleuppvärmt växthus osv. Jag hade alltid kollat det istället som många andra som bara kollar på pristet och väljer efter det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0