3 juli

Nu står det klart, det blir jag som ska tala på demonstrationen i Malmö på torsdag. Läs mer om den här. Sorry att jag inte har skrivit några innehållsrika inlägg på ett tag, har fullt upp för tillfället! Hoppas vi ses på torsdag!

Sommarplåga

I samband med allt kring FRA så ska vi arrangera vilken låt som blir sommarplåga, önska låten Terror av Svenska Akademin på olika radiokanaler.


tal

Jag ska eventuellt hålla tal på demonstrationen mot FRA-lagen i Malmö på torsdag, såvida Alex tackar nej, jag gav nämligen honom erbjudandet. Om han inte vill får jag ta det, det känns viktigt att vi har någon från Grön Ungdom som talar där. Om jag tar det så har jag redan börjat fila på talet lite, min tanke är att det ska handla om Ja-sägarnas dumförklaring mot alla oss som är emot lagen.

Demonstrationer

Nu tänkte jag sammanställa alla demonstrationer som finns planerade (utom de som börjar om en timme):

3:e juli:
Malmö, samling 17:00 på Gustav Adolfs torg.
Bananrepuliksfest i Stockholm, 15-19 på Mynttorget.
Stekare mot FRA - Hela Stureplan festar mot massavlyssning, efterfest på café opera i Stockholm 20-03.

16:e september:
Stor demonstration utanför riksdagen under öppningsdagen. Håll ögonen öppna, mer info kommer.

Och någonstans däremellan (kanske den 19:e juli) blir det demonstration i Kristianstad.

Lämna PKU

Regeringen har tillsatt en utredning om att polisen ska få tillgång till hela PKU-registret, det är alltså vävnadsprov från alla som är född 1975 eller senare. Detta hade blivit världens största DNA-register. Nu är det dags att stoppa det storebrorsamhälle som vi är påväg mot, dels kan alla visa sin protest mot FRA-lagen genom att demonstrera och dels så bör alla lämna PKU-registret innan det är försent (det planeras bli olagligt). Enkät finns här. Jag ska skicka in min på måndag.

Ytterligare en påminnelse: Demonstration mot FRA i Malmö 17:00 den 3:e juli. Samling Gustav Adolfs torg. Planeringsmöte inför en demo mot FRA i Kristianstad den 1:a juli 18:00, för mer info eller anmälan (senast på måndag) maila mig, hampus.algotsson@mp.se.

Samlade länkar mot FRA-lagen:
stoppaFRAlagen.nu
FRApedia
Hej FRA
avlyssnat.se

Och slutligen, ett smakprov från avlyssnat.se:

I en korridor, Riksdagen
 
Mats Odell (i mobilen): Men det var väl inte jag som skulle göra det heller?
Paus.
Mats : Men, jag är ju fast här hela dan!
Paus.
Mats: Vad fan…Nej, det var inte menat åt dig, det kommer några vilsna japaner, hej då!

Dagens citat

"Ett träd som står på rutten grund måste tas bort och där med ersättas med ett nytt träd"
Fredrik Federley om Sverigedemokraternas utveckling i debatt mot Jimmie Åkesson i val 06

Demonstration i Malmö

Demonstration mot FRA-lagen i Malmö torsdagen den 3 juli 17:00 på Gustav Adolfs torg. Arr. Diverse ungdomsförbund. Jag ska dit och jag hoppas att jag ser många av er där!

FRA-demostration i Kristianstad

Grön Ungdom bjuder in till möte om en demonstration mot FRA-lagen. Alla som är intresserade att vara med och anordna en sådan är välkomna. Mötet kommer vara på tisdag 18:00. För mer information eller anmälan till möte maila mig på hampus.algotsson@mp.se. Jag måste veta hur många vi blir senast på måndag, då meddelar jag även plats till alla anmälda (vet ännu inte var vi kommer vara).

En annan hemsida mot FRA-lagen är avlyssnat.se, besök den.

Slutligen har jag en HTML-kod som all bör lägga in på sina bloggar:
<a href="http://www.stoppafralagen.nu">Idag är det <script language='Javascript' src="http://www.startsidan.org/countdown.php?year=2009&month=01&day=01"></script><noscript><a href="http://www.startsidan.org" title='Nedräkning'>Nedräkning: dagar kvar till 1984.</a></noscript> dagar kvar till 1984.</a>
Den blir: "Idag är det X dagar kvar till 1984." Alltså nedräkning till FRA-lagen går igenom i praktiken och en länk till stoppafralagen.nu.

FRApedia

Innan jag ska sova tänkte jag tipsa om en underbar sida mot FRA-lagen, FRApedia, hjälp till att fylla den med bra texter!

Några andra sidor mot FRA-lagen:
stoppaFRAlagen.nu
Digital idags FRA-portal
styggasvenskar.se

Storebror

Nu har jag suttit och illustrerat lite, här är resultatet:Sveriges nya nationalsång

Här kommer FRA's nationalsång, du gamla, du ofria:
Vi tackar vår riksdag som insåg i tid
Att integriteten får ge vika
Med teknisk kontroll får nu alla människor frid
Så Sveriges riksdags lov vi nu predika
Så Sveriges riksdags lov vi nu predika

Vi har en poliskår som verktyg har fått
Som gör att dom skumma snabbt kan haffas
Om någon försöker sig på ett litet brott
Så upptäcks det av nätet och dom straffas
Så upptäcks det av nätet och dom straffas

Du tronar på minnen från fornstora dar
Med lyckad signalspaning mot ryssar
Jag vet, att du är, och du blir, vad du var
Vi älskar F R A som alltid lyssnar
Vi älskar F R A som alltid lyssnar

Dom läser vart email och vart sms
Och kollar så inget skumt planeras
Din vänkrets den kartläggs med digital finess
Ja alla tycker F R A bör hedras
Ja alla tycker F R A bör hedras

Vägverkets kamreror dom finns inte kvar
Istället sköts koll av satelliter
dom vet var du är, och dom vet var du var
Så det finns inte längre nån som smiter
Så det finns inte längre nån som smiter

Mobilen den lämmar ju efter sig spår
Som visar var alla promenerar
Om du sjukskriver dig, men går ändå ut och går
Var säker på att F-kassan agerar
Var säker på att F-kassan agerar

Du gamla, du fria, du fjällhöga nord
Du trygga, du glädjerika sköna
Jag älskar dig säkraste land uppå jord
Där inga brott sig någonsin kan löna
Där inga brott någonsin kan löna


Text: Pär Ström

Demonstration mot FRA-lagen

På lördag (28/6) är det demonstration mot FRA-lagen, samling kl 12 på Gustav Adolfs torg. Alla som vill följa med mig dit så går det ett tåg från stationen här i Kristianstad 10:23 på lördag. Den kommer troligen inte vara jätteorganiserad, men skit samma, se till att vi blir många där nu! Läs mer här.

Bekänn en hemlighet på http://styggasvenskar.se/ också!

Delar av centrum bilfritt

Större delar av Kristianstad ska bli bilfritt, det skriver Kristianstadsbladet om, det är helt underbart! Tack!

Läs mer här.

Ni får ursäkta att jag inte bloggar så mycket för tillfället, men det kommer så småningom, jag kommer ha lite halft uppehåll med bloggandet medan jag jobbar nu i sommar.

Imorgon

Imorgon bitti får vi se om riksdagen sviker oss eller om FRA-lagen stoppas. Någon som vet om röstningen sänds på 24:an?

Sedan vill jag hedra Karl Sigfrid (m) som kommer rösta nej.

Äggstock

Jag upptäckte just att jag ska på Äggstock i sommar, Kapten Röd ska spela där!!!

Nytt centrum

Idag presenterade Steen&Ström och White arkitekter sina skisser för nya Östra Centrum. "Miljardvisionen Östra Centrum börjar ta form" skriver Kristianstadsbladet. Undra hur mycket av detta som kommunen ska betala. Det ser ut att bli fint, problemet med Domusgallerian idag är att den är så frukanstvärt ful, men dagens syn, detta kommer säkert bli det samma för det nya om några år, glas kommer inte alltid vara inne. En bra sak är däremot att resecentrum ska flyttas till stationen, detta förenklar för pendlare!

Bee Movie

Jag såg just en barnfilm, Bee Movie. Jag älskar den verkligen, den hat just vad som krävs för att jag ska älska en film, ett syfte. Den handlar om hur viktigt det är med biologiskt mångfald, eller närmare bestämt, om vad som händer om bina slut producera honung. Nämligen att hela systemet går under, vilket som leder till att man inte kan bo på jorden. Underbart med pedagogiska barnfilmer! Se den!

En till...

Jag har just publiserat en blogg till, Mediabevakaren. Där kommer jag länka till allt som skrivs om Grön Ungdom i svensk media. Spana in den!

Rösta ner FRA-lagen

Här kommer en uppmuntran till diverse liberaler att rösta ner FRA-lagen:


Mail om FRA

Jag skrev följande till FP's samtliga riksdagsledamöter:

"Hej!

Jag vet att vi har olika partitillhörigheter, men jag hoppas du vill ta dig tid att läsa detta ändå. Regeringen vill att Riksdagen ska ändra lagen så att Försvarets radioanstalt (FRA) ska kunna ta del av alla telefon och internet trafik som passerar landets gränser, den så kallade FRA-lagen.

FRA-lagens försvarare säger att avlyssningen bara rör information som passerar Sveriges gräns. Men mycket av internettrafiken passerar gränsen, till exempel varje mail till eller från Sveriges Radio, eller Hotmail och varje sökning på Google. Alltså kommer väldigt mycket av vanliga människors aktivitet på Internet att avlyssnas.

I en rapport från Folkpartiet skriver ni "Varje individ har rätt till en egen privat sfär. Liberaler har därför genom historien tagit strid mot dem som har velat inskränka den enskildes integritet." Detta skrevs i April och nu, två månader senare vill ditt parti att du ska rösta igenom ett förslag som strider mot det du gick på val med. Våga trotsa ditt ditt parti. Våga gör det som dina väljare förväntar sig. Rösta ner FRA-lagen den 18 juni.


Med vänliga häslningar
Hampus Algotsson
Språkrör Grön Ungdom Kristianstad/Hässleholm

hampus.algotsson@mp.se
http://algotsson.blogg.se

www.gronungdom.se/kristianstad
www.ettklickforskogen.se"

Redan några timmar efter så hade en av de, som berättade att folkpartiet hade jobbat med säkerheten runt alltihop för att inget av det material som hamnar i "superdatorn" ska kunna komma ut osv. Jag nappade inte riktigt på det han skrev. Om någon är intresserad kan jag skicka mailet till er, det är lite för långt för att lägga upp här.

Stoppa FRA-lagen

GOVERNOR ANDY!

Governor Andy spelar på stora torg söndagen den 6 juli! Helt underbart! Kan också berätta att jag mailade alla riksdagsledamöter för FP innan idag angånde FRA-lagen och har redan fått ett långt och välskrivet svar, jag berättar mer senare. Nu är Agnes här, så jag ska vara lite social!

SOMMAR!!!

Nu jävlar är sommarkänslan här! När jag gick in på svd.se så var rubrikern bland annat Allsången spikad och Här är sommarpratarna. Inte så mycket roligt i år, men det är sommar ändå.

Stoppa FRA

Om en vecka går nya FRA.lagen igenom, då kommer staten kunna följa allt vi gör. Då kommer inte bara storebror se oss längre, utan även höra oss och läsa det vi skriver osv. Svenska folket verkar rätt bestämmda, höger som vänster, alla vill kunna leva sina liv utan att storebror ska gå och flåsa dem i nacken.

"Centerpartiet eftersträvar ett öppet samhälle, inte ett övervakarsamhälle där den personliga integriteten inte respekteras" står det i Centerpartiets partiprogram, ändå röstar de för FRA-lagen

"Varje individ har rätt till en egen privat sfär. Liberaler har därför genom historien tagit strid mot dem som har velat inskränka den enskildes integritet" står det i Folkpartiets partiprogram, lik väl röstar de för förslaget.

Vad är det med våra makthavare? Börjar de bli maktgalna? Sossarna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer rösta mot förslaget. Alliansen röstar för det, trots att det går emot både FP's och C's partiprogram, endast 4 ledamöter kommer trotsa sitt parti och rösta emot förslaget.

Stoppa FRA-lagen

Läs mer:
Aftonbladet
Aftonbladet2
Aftonbladet3
SMP
Expressen
Metro
Sydsvenskan

Ingen vill veta var du köpt din tröja

För några år sedan hette sommarplågan "Ingen vill veta var du köpt din tröja", en jävligt bra låt! Jag har funderat över den frasen och kommit fram till att låten måste vara skriven till alla bloggsfärens modebloggare.

Ingen vill veta var du köpt din tröja (eller i detta fall klänning).

Alla modebloggare där ut, inget illa menat, bara det att jag och Raymond och Maria tycker att ni är ointressanta.

Ja till fildelning

På västerpartiets kongress så beslutade de att byt linje i fildelningsfrågan, de säger nu ja till fildelning för privat bruk! Detta kommer sätta press på sossarna om det blir en allians i valet 2010. Jag tycker det är konstigt att det har tagit så lång tid innan vänstern har börjat driva denna linje, det borde vara en självklarhet för ett antikapitalistisk pati. Nu är vi alltså tre riksdagspartier som driver denna linje, v som sagt, vi i MP och även Centern. Förhoppningsvis ändras lagen efter valet 2010!

Läs mer:
SvD
DN
Aftonbladet
Politikerbloggen
Norran

Den utvalda

Jag var den utvalda! Nu har jag suttit min första vecka i juryn på svensktoppen. Fick ett brev i torsdag med en stor text enligt följande: "DU ÄR UTVALD ATT DELTA I SVERIGES RADIO P4:S SVENSKTOPPSJURY!" Gietvis fick Winnerbäck och Miss Li mina högsta poäng.

Nationaldagen

Jag förstår inte varför folk håller på och gör undersökningar och har sig om varför vi inte firar nationaldagen så mycket här i Sverige som i exempelvis Norge. För mig är det självklart att det inte är något att fira. För det första så har vi inget speciellt att fira, den största historiska händelse som var den 6 juni är i mina ögon att Grön Lund öppnade och då kan vi lika gärna flytta nationaldagen till den 8:e maj då Liseerg slog upp portarna. För det andra så tycker jag inte om detta landet i det skick det är i dag, visst har vi det bra, vi som bor här. Det är inte oss som växthuseffekten kommer döda, däremot är det våra utsläpp som kommer döda andra!

Många av oss som bor i Sverige förknippar nationaldagen med nazistdemonstrationer, vilket som tvingar vissa av oss att gå med i motdemonstrationer, även om jag inte gjort det i år. Läs här.

Maria Ferm skrev något genialt i torsdags på sin blogg:
"Idag är det världsmiljödagen. Imorgon är det nationaldagen. Jag har inte direkt mycket till övers för den senare av de båda. En förbättring skulle vara att avskaffa nationaldagen och göra världsmiljödagen till en helgdag istället."

Jordbruksministern

Vår regering skrämmer mig, kolla på jordbruksminister Eskil Erlandsson när han pratar om tidelag.


Glömde en kommentar

Jag glömde kommentera ett citat på artiklen om Uefa och Max som jag länkade till i förrgår.

"Vi behöver bygga nya arenor i Sverige, men kommunerna har inte möjlighet att enbart ta kommunala pengar till det. Då krävs samarbete med kommersiella aktörer, men frågan är om man då måste tänka på vilka kommersiella aktörer man arbetar med, säger Håkan Forsman, chef för fritids- och turistförvaltningen i Borås"

1. Jag håller inte med om att vi behöver fler arenor, åtmindstonde inte i Skåne.
2. Han verkar vara smart nog att inse att kommuner inte kan eller bör finansiera arenorna själv (framförallt inte om de byggs några meter från Sveriges lägsta punkt.

Max Andersson

Max Andersson är nog den miljöpartist som jag gillar bäst av de högt uppsatta i partiet. Synd att han är man, annars hade han kunnat ta över Maria Wetterstrands plats som språkrör! På mp.se skriver han i ett pressmeddelande att man bör tillsätta en utredning om hurvida FRA har brytit mot svensk lag genom att ha avlyssnat telefonsamtal utan tillstånd. Läs pressmeddelandet här.

Max stänger

Jag hörde för några månader sedan att Max i Borås (som ligger inne på arenan) tvingas hålla stängt under fotbolls-VM för U21. De ville inte stänga, men nu ger de vika med ett par kloka ord från vår VD (läs dem här). Antagligen har han och de andra tänkt så från början och bara gjort motstånd för uppmärksamheten, tänk vilken reklam. UEFA skyller på att inga som inte är sponsorer får exponeras på mästerskapen, men den egentliga anledning är krav från McDonalds, som är mästerskapens huvudsponsor. Detta är i alla fall ett fint reklamknep från Max håll, sådant gillar jag!

Läs mer:
SvD2
SvD3
SvD4

Pride Kristianstad

Jag fick just en idé, till hösten ska det bli en Pridefestival i Kristianstad. Tänk er en parad/demonstration som går genom centrum med massa olika föreningar/förbund/partier och går till parken där det blir tal och musik mm. Jag har redan kommit på 22 grupper som finns i Kristianstad som skulle kunna vara intresserade. Bomba mig med tips på föreningar och dylikt som kan vara intresserade!

Utvisa alla med dålig humor

Jag var just inne på Grön Ungdoms språkrör Maria Ferms blogg. Hin hade skrivit ett inlägg med texten "Det gäller våra liv, det gäller våra barn, inga män i innerstan" och länkat till en artikel om att männen släpper ut mer koldioxid än kvinnor. Detta gjorde att hon bombades av inlägg om att hon var en manshatande rasist och grejer. Spana in hennes svar:
"det verkar ha blivit lite missförstånd gällande intentionerna med detta blogginlägg. jag vill inte utvisa alla män från innerstan. däremot börjar jag bli sugen på att utvisa alla med dålig humor. oavsett kön." Klockrent!

Sommar

Om en timme ska jag infinna mig på teatern för avslutning! Ettan är över!

Ekoguiden Kristianstad

Jag ligger här och håller på med Ekoguiden Kristianstad, det ska bli en guide över var man kan handla ekologiskt i Kristianstad. Någon som vet hur man får tag på någon på lanthandlen i Viby?

Valet 2010

Gabbe, som sitter i styrelsen i MUF Kristianstad och är kompis med min bror var här idag, och vi snackade lite om ungdomsförbunden i stan och om valet 2010. Jag tycker att det ska bli riktigt kul att vara en del av valrörelsen! Ska bli spännande att se hur det går, partiet går framåt i alla fall och opinionsundersökningarna visa på att från att vara det minsta partiet i riksdagen som idag så går vi om alla utom m och s, och ligger ungefär på samma nivå som fp och c. Om jag ska göra en detaljerad gissning inför valet 2010 med opinionsundersökningar i bakhuvudet så blir resultatet följande:

Sossarna: 42-45%
Moderaterna: 18-20%
Miljöpartiet: 8-11%
Centern: 5-6%
Folkpartiet: 5-6%
Vänstern: 4-6%
Kristdemokraterna: 3-4% (under spärren)
Sverigedemokraterna: 3-4% (under spärren)

Ganska likt den senaste opinonsundersökningen på SvD, men jag tror inte vi kommer se några större förändringar.  Något sådant kommer det sluta, jag sparar detta och följer upp det när valet börjar närma sig och även efter valet (om jag fortfarande bloggar då, men det gör jag säkert).

Rött ljus

Nu när jag var påväg hem från jobbet kom jag att tänka på en sak, varför tas vissa lagar på allvar, men inte andra. Det exempelet som döck upp var när man står vid ett övergångsställe så stannar ingen, trots att det är lag på det, men när det är rött ljus så stannar alla. Då är det en självklarhet. "Man vill inte bli stoppad mitt på en rakstrecka" sa min bror när mamma klagade på övergångsstället som vi har på vägen till vår gamla låg/mellanstadeskola där hon ville ha ett rödljus, men då fanns redan lagen om att man måste stanna för fotgängare vid övergångsställen. Då blir man ju egentligen stoppad ändå, fast utan något rött ljus, det är något speciellt med dessa lampor.

Navid Modiri och gudarna

Jag prenumererar på Navid Modiri och gudarnas nyhetsmail och det var länge sedan jag blev så lycklig när jag kollade min mail! DEN 15 OKTOBER SLÄPPER DE EN NY PLATTA!!!!!!

Vad vill folk?

Jag förstår inte varför i hela fridens namn folk vill döda dessa indianer som jag skrev om igår, bara för att de har en annan kultur, då de är födda på ett annat ställe än oss så är de väl fortfarande människor. Eller snarare, fortfarande varelser, jag skulle inte vilja se dem döda om de vore djur heller.

Här kommer länkarna till artiklar om det igen:
SvD
Aftonbladet
Dagbladet (Norge)

Hund kokade ihjäl

En hund kokade ihjäl i en bils om stod i solen i Charlottenberg och ägaren är nu misstänkt för djurplågeri. Det är hemskt att man kan vara så dum att man lämnar hundeni bilen, tänl på hur varmt det brukar vara när man sätter sig i den efter att ha gått på stan. Men samtidigt måste jag säga att jag tycker det är fel att straffa ägaren, är han inte redan straffad nog, han lär inte vara så dum att han gör om det! Det finns ingen mening att straffa folk som man fattar att inte kommer göra om samma misstag och ta död på en hund gör man nog bara en gång! Förhoppningsvis kan detta leda till att andra hundägare lär sig av hans misstag och låter bli att lämna hunden i bilen, om man ska försöka se den ljusa sidan!

Läs om det här:
Aftonbladet
Expressen
Dagbladet (norska)

Och alla hundägare (och även andra) läs här.

Underbara värld

Jag vet inte vad det är med mig just nu, men allt känns så bra! Helgen har varit underbar, skolan börjar närma sig sitt slut, jag brinner mer än någonsin för politiken. Jag vet inte vad det är med mig, men jag är helt enkelt lycklig. Jag har aldrig varit deprimerad, men ordet lycklig har varit lite för starkt den senaste tiden. Fast just nu är jag så trött att jag börjar få ont i huvudet!

Bloggtips

Måste bara ge ett bloggtips också, en sjukt förvirrande blogg med mänger med satir, men den är jävligt rolig att läsa, http://badlandshyena.wordpress.com/.

Oupptäckt indianstam

Ibland när jag sitter och surfar runt på webbtidningar så blir jag helt chockad, läs detta. Det är ju helt oförståligt! Jag måste säga att jag är lite kluven på om man ska visa dem världen eller låta dem vara, de borde väl ha rätt att veta sanningen, när en helikopter flg över dem och fotograferade dem så riktade de pilbågar mot dem. Vad tror de att det var för något? Troligen något övernaturligt, de tror lika lite som man gjorde är för ett par hundra år sedan att man kan flyga. Samtidigt förstår jag svårigheterna i att få kontakt med dem, de hade ju chockats om man hade kört in en jeep där och de är inte så att de har lärt sig snacka engelska i skolan. Det finns helt enkelt ingen som kan både deras och något annat språk. Det är svårt!

Läs mer:
SvD
Aftonbladet
Dagbladet (Norge)

Slut för i år

Då var siesta slut för i år, fan vad kul jag hat haft det! Kulturation och Ska n ska var askalas och Phrida stavar med Ph! Haha! Förlåt för att jag är lite flummig, men jag är trött! TACK ALLA FÖR EN UNDERBAR HELG!!! Det gäller docj inte vakterna, de var lite otrevliga, läs så förstår ni.

RSS 2.0