PP och V har missuppfattat oss

Igår publicerade (pp) och (v) ett gemnsamt pressmeddelande på sina hemsidor om att (mp) sviker i FRA-frågan genom att backa och gå med på (s) variant. Detta stämmer inte, överenskommelsen mellan (mp) och (s) går ut på följande, efter valet 2010, när vi troligen har bildat en röd/grön regering så kommer FRA-lagen avskaffas och efter det kommer det tillsättas en utredning om hurvida det behövs en signalspaningslag eller inte. FRA kommer alltså inte få läsa våra mail under tiden som utredningen pågår och även efter utredningen så kommer (mp) vara emot massavlyssning av svenska folk, däremot  vet vi ju att (s) tycker det är en fin idé.

Snälla (pp) och (v), ge upp och inse att er historia inte stämmer, (mp) och Grön Ungdom kommer fortsätta kämpa mot FRA-lagen tills den dag då den inte finns och vi har kommit överrens om att såvida inte den nuvarande regerningen har avskaffat lagen innan 2010 så kommer vi göra det efter!

Kommentarer
Postat av: Liberal

Det är ju bra det du skriver, om det stämmer. Kan du förmå Maria Wetterstrand att säga samma sak offentligt. Annars blir det lätt att ändra.

2008-07-10 @ 15:24:22
Postat av: Rickard Olsson

För det första är det inte direkt överraskande att det där är mps linje, jag har ingen anledning att tvivla på det. Men vilka garantier har vi för att det även är socialdemokraternas intentioner? De kanske föredrar att FRA fortsätter spana under utredningen, kanske med svepskälet att de inte vill riskera att det sker ett terrorbrott under tiden. Kan Maria Wetterstrand garantera att socialdemokraterna inte kräver det? Vi får komma ihåg att (s) ju faktiskt vill ha nån typ av signalspaning i FRAs regi.För det andra så kopplar FRA in kablarna hösten 2009. Det betyder att även om mp och s förmår FRA att koppla ur dem direkt efter en eventuell valseger så har de ackumulerat ett helt års trafikdata och ett helt års massavlyssning har redan skett.Vi ville helt enkelt att de skulle ha hjälpt till med en motion i höst FÖRST och SEN tänkt på valet som då skulle ligga två år framåt i tiden. Det fanns alltså gott om tid att komma överens (kanske även med vänsterpartiet), gott om tid att övertyga tveksamma borgare, gott om tid att fortsätta bygga opinion.Varför var det så bråttom?

2008-07-11 @ 00:48:45
URL: http://www.piratpartiet.se
Postat av: Winston

MP ska hjälpa till med en motion i höst, också, vad jag erfar.2008-07-11 @ 10:11:05
Postat av: Kakis

Svar till Rickard: (s) har gått med på att FRA-lagen ska avskaffas först och sedan ska en utredning komma. Det är en del av dealen mellan mp och s.Som sagt så kommer vi fortsätta kämpa mot FRA-lagen hela tiden och v kommer lägga en motion i höst om att lagen bör avskaffas innan den ens har genomförts i praktiken, där kommer mp rösta för osv.Nu är det redan klart vad som händer efter valet, men vi har fortfarande ett halvår innan kablarna kopplas in, tills dess så tänker inte vi sitta tysta och kolla på.

2008-07-11 @ 12:46:25
URL: http://algotsson.blogg.se/
Postat av: Winston

Falkvinge gör en "pudel" och gör det klart att han inser att MP:s motstånd mot avlyssning är reellt:http://rickfalkvinge.se/2008/07/11/pa-vag-hem-fran-almedalen/2008-07-11 @ 18:27:56
Postat av: Winston

Se TV4:s Kalla Fakta om FRA från 17 november 2003 (!)http://periodista.se/Sigint.html

Deras brott mot mänskliga rättigheter och olagliga avlyssning av inhemsk svensk trafik i tråd avslöjas!

2008-07-11 @ 19:24:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0