Helsingborg

Idag var det demonstration mot FRA-lagen i Helsingborg, jag vet inte ordagrant vad jag sa, då jag freestylade lite, men jag sa något i stil med:

Vad är poängen med denna lagen? Det läggs inte fram några vettiga argument för lagen. Det kommer skydda den svenska truppen i Afghanistan som Försvarsminstern påstår. Visst, afghanska gerillan kommunicerar säkert över mail som går via Sverige.

Ett annat galet argument publicerades i Kristianstadsbladet någon dag innan omröstningen i riksdagen, lyssna på detta:

"Att en dator skall "filtrera" materialet behöver inte betyda att vi som skickar vanliga mejl till släkt och vänner skall behöva hamna i några register?

Denna dator kommer naturligtvis att reagera på ord som bomber, sprängmedel och vapen samt liknande ord."

Vem fan är det som har missuppfattat lagen? Tror de på fullt allvar att terrorister kommunicerar via okrypterade mail? "Tjenare! Jag har fixat en bomb, nu kan vi spränga rosenbad."

Det tror inte jag, jag tror jag vet vilka som har missuppfattat inte bara lagen, utan tekniken och jag tror att det är dags för dem att vakna upp och lyssna på folkets röst, för den kommer inte tystna, vi kommer inte tystna förren lagen är avskaffad!

Tack!"

Tyvärr blev det inget tågande utan bara ett torgmöte då det kom ett gäng nazister som ansåg att de borde få gå med i tåget och polisen har ingen rätt att stoppa dem. Varken vi i Grön Ungdom eller Ung Vänster vill gå i samma tåg som dem så vi valde att stå still istället. Vi kan absolut tänka oss att passera parti och blockgränser, men vi sammarbetar inte med folk som misshandlar våra vänner och hotar oss...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0