URIX

Så, imorgon åker jag till URIX så jag kommer väl inte blogga på några dagar, kanske kommer jag åt en dator och skriver ett inlägg, vi får se.

Idag har jag iallafall skrivit texten till vår låt som vi ska gör en musikvideo till, melodin kommer vara Roger Pontares "När vindarna viskar mitt namn". Första versen och refrängen ska Mimi sjunga, andra versen och refrängen ska någon av oss killar sjung och sista versen ska Mimi också sjunga så avslutar vi allihop. Här kommer den:

Jag öppnade mitt lönebesked,
jag sneglade på min mans,
där en mycket högre siffra fanns
Jag tänkte vad fan har han gjort mer än mig,
antagligen är det för att jag är tjej
så ge mig min styrka, ge mig kraft att försvara mitt
kön, ge mig en väg, att gå, jag ser ilskan i
strejkvaktens blick

Aldrig sviker jag mitt fack,
som slåss för jämställdhet,
kvinnor ska ha samma lön,
som de utav motsatt kön

Jag kollade på min fru som försökte dölja sin sorg,
och låtsas att hon var glad
Jag såg några siffror på hennes besked,
jag kände ilskan rusa genom min kropp
Strejkvakten ropar, jag hör hur han kallar mitt namn,
jag har en väg, att gå, jag ser ilskan i strejkvaktens
blick

Aldrig sviker jag mitt fack,
som slåss för jämställdhet,
kvinnor ska ha samma lön,
som de utav motsatt kön

Jag har min styrka, jag har kraft att försvara mitt kön,
jag har en väg, att gå, jag ser ilskan i strejkvaktens
blick

Aldrig sviker vi vårt fack,
som slåss för jämställdhet,
kvinnor ska ha samma lön,
som de utav motsatt kön
som de utav motsatt kön?

Årsmöte

Idag är det årsmöte med Grön Ungdom Kristianstad, så vi får väl se om jag får sitta kvar som språkrör ett år! Sedan blir det inget festande för mig imorgon, då blir det jobb! JIPPIE! Och slutligen, veckan avslutas i Malmö med fyra dagars URIX. På torsdag börjar det med en demonstration för ökat inflytande i politiken för ungdomar dit alla är välkomna, vi avgår från St. Petriskolan kl 18:45 och sedan blir det workshops, bokbord med Grön Ungdom mm mm mm.

Omformaterat

Idag har släkten varit här och firat födelsedagar och under tiden har jag omformaterat min dator som började bli seg, men det visade sig att det inte berodde på det utan varje gång jag har omformaterat den så har den lämnat kvar en mapp med alla gamla filer så jag har två sådana på datorn på 35 GB var, det utgjorde alltså mer än halva min hårddisk. Nu håller jag på att installera alla nödvändiga program, och de är många!

Igår var det grillfest på Möllebacken, en mycket trevlig kväll! Tack allt trevligt folk som var där eller som jag pratade med i telefon!

Vattenfall i Tyskland

Jag länkar till en liten film där Per Bolund från De Gröna granskar Vattenfalls affärer i Tyskland. Kul att Sverige släpper ut så pass lite koldioxid som vi gör men inte fan är det konstigt när vi flyttar utsläppen till Tyskland. Det är värt att ta en titt!

Per Bolund granskar Vattenfall

Två personer påkörda

Under Klimax och Grön Ungdom Malmös demonstration för en bilfri innerstad i Malmö så spärrade de av en korsning, vilket de hade polistillstånd till, så kom en bil och körde rakt emot dem så att två personer fick åka ambulans till sjukhuset, dock slapp de undan med lindriga skador. Det är helt sjukt hur en människa kan göra något sådant men fördelen skulle väl vara att det blev väldigt uppmärksammat i media så nästa klimatkrock så finns jag och många många andra på plats.

Några av de tidningar som skrev om det har ni här:

Skånskan
Sydsvenskan
SVT
Metro
Dagens Nyheter
Kvällsposten
Yelah


Pliktverket

Idag fick jag ett brev från pliktverket där det stod att jag skulle göra en "lämplighetsundersökning", det gick inte så bra, man var ju tvungen att svara ärligt så det enda som inte passa ihop med mig och lumpen var min inställning till det!

Flygbussarna satsar på miljön

Läste just om något ganska ironiskt på ETC.se, Vi hade i alla fall tur med bussen. Flygbussar har börjat köra på miljöbränsle och de är så stolta. Är det inte bra att man har börjat tänka på miljön?

Fortsatt idétorka

Anna Ska få förra veckans ros för att hon hade jobbat, lagat bilen och är helt underbar. Det var iallafall vad hon själv tycker så så får det bli! Jag kommer nog inte blogga så mycket den närmsta veckan iallafall, ska samla på mig lite att skriva om, min idétorka har fortsatt!

Jag kan iallafall berätta att jag har ny mailadress i politiska frågot, hampus.algotsson@mp.se. HampusA.91@gmail.com gäller fortfarande i allt annat utom skola då det är hampus.algotsson@utb.kristianstad.se. Det är en jävla massa adresser att hålla reda på, iallafall för mig. Ni skickar ju bara mail till mig i samma sammanhang varje gång oftast (om ni överhuvudtaget skickar mail till mig villsäga).

Ris och ros v.15

Ja, då var det min lilla grej med Ris och Ros men vem ska få det? Jag har ärlig talat inte varit så aktiv den senaste veckan och inte kollat på så mycket TV eller läst mycket tidningar. Så ja, ris och ros får ett uppehåll denna vecka helt enkelt!

Skrivkramp

Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag, har fått skrivkramp. Vad ska jag skriva om? Vad kan du tänkas vara intresserad av som jag kan ge dig? Jag kan i alla fall skriva en ganska ointressant sak, jag bor bara 50 meter från en träskliknande grej vid en sjö och där har nu en riktigt störig fågel bosatt sig. Den låter ungefär som när man blåser i en petflaska fast mycket starkare. Jag blir galen, hade jag ägt ett vapen så hade jag skjutit den jävlen. Eller ja, kanske inte...

Idrott och politik

Jag satt och just och kollade på Agenda på ettan där de disskuterade hurvida man ska bojkotta OS eller inte. Ganska komiskt att idrottsministern säger att man inte ska blanda ihop idrott och politik. Om man inte skulle göra det hade inte hennes ministerroll funnits.

Morgonsoffan

En grej till nu när jag ändå sitter här, måste få citera Morgonsoffans gästblogg där de bloggade som Jan Björklund.

Och även om Folkpartiet hittills endast lagt fram förslag som försvårar för invandrare att bli svenska medborgare, så betyder inte det att vi i framtiden aldrig kommer lansera förslag om att utvisa de svenska medborgare som inte uppfyller krav på kompetens.

Så jävla klockrent, denna vecka är det Filippa Reinfeldt som gästbloggar.

Nedladdning

När modern fick veta att jag höll på att ladda ner Family Guy så bara skakade hon på huvudet, jag försökte övertyga henne om att det inte var fel genom att berätta att det inte finns att köpa men det fungerade inte. Inte för att hon bryr sig så mycket, men hon är motståndare till nedladdning.

I alla fall så har jag jobbat idag, i en sju helvetes massa timmar och det har varit skitstressigt. Men nu är jag hemma och min familj sitter och kollar på körslaget, frukansvärt tråkigt och jag är så trött att jag håller på att samna här i stolen!

Bokbord

Idag har jag och Lovisa haft bokbord på Söderport (för Grön Ungdom alltså). Det gick bra, inga nya medlemmar, men flera som verkade intresserade. Om två veckor så intar vi Österäng. Och våra klubbor gjorde succé! Nu ska jag och träna om en stund men innan det ska jag äta och sitta och vänta på att andra säsongen av Family Guy är nedladdad, bara 23 timmar kvar!

Nu finns min blogg på Bloggkartan.

Stackars man

Idag när jag skulle ta bussen så hade den redan kört, tidigaer än tidtabellen. Så jag satte mig på bänken och väntade. Efter en stund kom det en gammal man, helt förstörd. Sådana blåtirer har jag aldrig sett. Han hade sår i huvudet och på händerna. Någonstans i mitt bakhuvud hade jag en artikel från bladet om en man som hade blivit misshandlad av några ungdomar på långebro. Han kan väl ha varit en 70 år. Inte nog med detta, han vad rädd, så rädd att han skakade, vistt kan det berott på att han frös, men man såg i hans ögon att han var rädd. Kanske var han rädd för att vara ute, kanske var han rädd för att det bara var han och en kille i ålder med de som hade misshandlat om så långt man kunde se, kanske var han rent av påväg till rätten eller polisen. Efter en stund såg jag en tår trilla ner från hans svullna öga och ner över kinden. Jag tyckte så synd om honom så att tårarna nästan lämnade ögon på mig också.

Ris och Ros v. 14

Jag fick just en väldig lust att skriva, men vad ska jag skriva om? Jo, förra veckans Ris och Ros är inte utdelat. Frågan är bara vem som har gjort sig förtjänt av detta...

Veckans Ros går i alla fall till vår före detta chef Willie som har varit grym, hoppas att det blir lika bra med den nya.

Veckans Ris går åter igen till Bengt Gustavsson, jag väntar på att han ska komma ut och säga: "Ni har rätt, demokrati är viktigt och därför ska vi folkomrösta om Arenan"

Blev inte så mycket denna vecka, får vara mer redo för detta nästa vecka...

KDU

Hur kan Kristdemokraternas ungdomsförbund var sveriges näst största (eller tredje sörsta beroende på vilken källa du har)? Det är ju helt galet. Jag kan berätta att de har sex lokalavdelningar i Sverige (eller iallafall sex stycken som har egen hemsida). Jag förstår inte...

Bokbord

Grön Ungdom ska ha bokbord på söderport på fredag, först vad det tänkt att vi skulle vara på österäng, men efter att ha ringt runt till massa olika folk så hamnade jag tillslut hos rätt person som berättade att de bara tar emot en grupp i taget och MUF han före oss. Så jag ringde till Söderports expedition, där vad det lättare, hon sa att det gick bra men bad mig ringa vaktmästaren också så det gjorde jag så fixar han ett bord till oss. Inga problem alls här inte!

Mat

Ett råd till alla C4- och söderport-elever, ät inte av resterna från tidigare dagar i matsalen, det var länge sedan jag hade såhär ont i magen. Och det var inte första gången heller har jag förstått! När jag klagade så berättade Monno att samma sak hänt honom en annan gång.

Sedan kan jag berätta att nu när jag har Limewire igen har det kommit ett nytt fenomen, innan så var alltid första träffen något som hette precis det man sökte på och var något skit. Nu är första träffen precis det man sökt på plus "gets orgasm in webcam" eller något sånt. Sökte på Governor Andy, tänk er honom få orgasm i sin webcam! Hahaha!

Nu är det bara en timme kvar sedan är det dags för veckan höjdpunkt, TEATER!!!

Sänk till 30 km/h

Jag håller på att skriva ett medborgarförslag till kommunfullmäktige här i stan om att man bör sänka från 50 km/h till 30 på vägen mellan C4-skolans A- och H-hus. Gjorde en liten uträkning och kom fram till att för att kunna följa sina scheman så passerar det 375 000 C4-elever över den vägen på ett år. Nu ska bara de andra elevskyddsombuden godkänna den så ska den skickas in sedan.

Kristianstadsbladet

Nu har Kristianstadsbladets artikel kommit upp; Grön ungdom byggde arena av sand i protest. Artiklen var bra och vi fick en halv sida i tidningen, men jag blev lite konstigt citerad måste jag säga:

"- I första hand kämpar vi för demokratin och att alla utom småpartierna med minst mandat vill folkomrösta om arenan. Trots att alla protestlistor nu är inlämnade är fortfarande de ledande politikerna inte särskilt villiga att folkomrösta, förklarar han."

Början och slutet sa jag, men det däremellan förstår jag inte riktigt, men efter att ha läst den några gånger tror jag att de menar att jag sa att vi vill få med oss de stor partierna på en folkomröstning. Men det är lite konstigt skrivit.

Avtackning

Nu har jag varit på avtackning av Willie, min före detta chef och träffat den nya chefen. Hon verkar trevlig, det löser sig säkert. Iallafall så hade vi väldigt trevligt (trots att Anna slog mig i bowling). Sandras och Eriks frågesport om korkade saker väckte minnen till liv, när Anna (en annan Anna än bowling-Anna) drack Fanta med ketchup i i tron om att det var en ny smak, när jag gav ut lökringspåsar med 3 lökringar i, när Alex la kött i veggieburgaren, när Micke kröp genom hela serveringen utklädd till tiger, när Lovisa trodde att julafton var den 25, när Anna (en tredje Anna) trodde att Schweitz och Österrike var samma sak osv. Vad korkade vi på Max är!

Aktion mot Arenan

Så, nu har Grön Ungdoms aktion mot Arenan varit, vi blev lite få, men i övrigt gick allt bra. Det gick förbi någon gubbe som mumlade något i stil med "jävla trams" men de flest var positiva och trevliga och Kristianstadsbladet var där och pratade med bl.a. mig, jag uppdaterar er så fort det har kommit upp på deras hemsida. Så fort jag har fått Kajsas bilder så ska jag lägga upp det på Grön Ungdoms hemsida också.

Nu ska jag strax och bowla med jobbet, träffa den nya chefen och ta farväl av den förra.

Ris och ros v.13

Nu lever blogg.se igen, så nu kan jag skriva här, därför kör jag ris och ros för förra veckan;

Veckans ris går till utbildningsministern Jan Björklund och hans skolpolitik. Han bara flummar runt en massa, vad menar han med ett tionde år i grundskolan? Jag har många kompisar som har gått tio år i skolan som det är, det är inget nytt. Sedan att ta bort IV är också lite tosigt med tanke på att många som redan har bra betyg går där, de vill bara höja sig lite till så att de kan komma in där de vill. Usch för folkpartiets skolpolitik!

Veckans ros Vet jag inte riktigt vem som ska få, de känns inte riktigt som att det finns någon som gjort Svergie eller världen något gott den senaste veckan... Eller jo, Grön Ungdoms språkrör har JO-anmält Migrationsverket för att de har tvångsutvisat 600 afghaner för att de påstår att det inte längre råder väpnad konflikt i Kabul. Så ros till dem och lite ris till Dan Eliasson också!

RSS 2.0